Dimout / Blendingstekstiler

Solskjermings-løsninger for å kontrollere lyset i et rom


De lange vår- og sommerdagene er fantastiske, men hvordan unngår vi å bli vekket klokken 4 av tidlig morgensol! 

LINKER

Søvn gjør oss sunnere
Medisinske bevis bekrefter at mangel på søvn kan øke risikoen for å utvikle høyt blodtrykk, diabetes, hjertesykdom og hjerneslag. Søvn lar hjertefrekvensen og blodtrykket falle naturlig, noe som gir tid til å hvile og restituere seg.
 
Mørke rom fremmer god søvn
Å sove i et mørkt rom gjør at kroppene våre kan produsere mer av det søvnfremkallende hormonet melatonin og hjelper til med å tilbakestille kroppsklokkene våre, eller døgnrytmen.
 
Arbeidsplasser krever også mørklegging av rommet av og til. Vitenskaps- og medisinske miljøer for eksempel, også kontorer og konferanserom for presentasjoner.

Dimout vs Blackout tekstiler
Begrepene 'blackout' og 'dimout' betyr forskjellige ting. Blackout-tekstilene eller blendingstekstilene stopper lystransmisjon. Ved å bruke enten et ugjennomsiktig garn, et belegg eller et indre kjernelag, krever EN 14501 at blackout-tekstiler skal testes opp til 75 000 lux. Dimout-tekstiler reduserer lyset og testes til et lavere nivå på 1000 Lux. Lystransmisjonsnivåene til en dimout-tekstil vil variere i henhold til stoffets design og farge – sjekk alltid den tekniske informasjonen før du velger.
 
Blendingsløsninger for å gjøre rom mørkere
For "nesten null" dagslys brukes mørkleggingssystemer (rullegardiner) med en blendingstekstil som går i sideprofiler for å forhindre lysinnslipp. I Silent Gliss mørkleggingssystemer festes tekstilen i sideprofilene med en "glidelås". Tilbys med tekstilene Mercuro, Moon, Nox og Puma, alle har null visuell lystransmisjon.
 
For å redusere lysnivået vil et standard rullegardin- eller gardinsystem med en blendings- eller dimouttekstil være tilstrekkelig. Disse har ikke sideprofiler; Derfor vil en viss grad av lys alltid slippes inn rundt kantene på tekstilen.
 
Tekstilkolleksjonen fra Silent Gliss inkluderer et bredt utvalg av dimout-tekstiler som passer til både gardiner og rullegardiner. Fra luksuriøst myke tekstiler til hjemmet ditt til funksjonelle tekstiler til arbeidsplassen – alle er flammehemmende og testet for optimal funksjon på Silent Gliss-systemer.